Τοποθεσία

Το ξενοδοχειο Marika βρίσκεται στον Πλατανιά, μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Οι ατελείωτες παραλίες και τα ψηλά βουνά του Πλατανιά, τα όμορφα οροπέδια και τα φαράγγια, η γραφικότητα ενός χωριόυ από την μια και η έντονη νυχτερινή ζωή από την άλλη, δημιουργούν την κατάλληλη αρμονία και το ανάλογο περιβάλλον για τις διακοπές σας, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Ο Πλατανιάς διαθέτει beach bars, pool bars, καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια. Είναι κατάλληλος τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια. Στο χωριό του Πλατανιά θα βρείτε τράπεζα, ταχυδρομείο, αρκετά μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ, πρατήρια βενζίνης, ταξί, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, φαρμακείο, ιατρείο και καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πολλές αθλητικές δραστηριότητες είναι διαθέσιμες όπως κατάδυση, τζετ σκι, ποδηλασία, para sailing, surf, κ.α. Ο Πλατανιάς βρίσκεται στην κατάλληλη τοποθεσία για να εξερευνήσετε τη φύση, μέσα από την πεζοπορία. Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε τα γειτονικά χωριά, να παρατηρήσετε τη χλωρίδα και την πανίδα.

Ακόμα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ιστορικό, πολεμικό καταφύγιο του πάνω Πλατανιά. Βρίσκεται ακρίβως κάτω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς το 1942 και σήμερα αξιοποιείται σαν μουσείο έκθεσης αντικειμένων από την περίοδο της Κατοχής, αλλά και πολλές φωτογραφίες.